tirsdag den 21. april 2009

Allerede halvvejs!



I går var jeg til reception i anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag. Der er i Thailand tradition for, at alle lande har en nationaldag, hvor ambassaderne afholder receptioner. I mangel af bedre er den danske nationaldag bestemt til at være dronningens fødselsdag. Receptionen foregik på Oriental Hotel, hvilket er et af de fineste hoteller i Bangkok. Omgivelserne var da også fantastiske flotte og som prikken over i'et var der en isskulptur af den kære lille havfrue - hun er åbenbart allerede ved at vende sig til Sydøstasien inden hendes tur til Verdensudstillingen i 2010!



En af mine veninder, Nan, spurgte mig, om jeg ikke ville tage hende med som min "spouse", så det gjorde jeg selvfølgelig.


Til receptionen faldt jeg i snak (godt thybomål) med en tidligere udsending fra UM - nu pensionist - og da snakken faldt på hvor længe jeg har tilbage i Smilets land, slog det mig, at jeg allerede er halv færdig med mit ophold i Thailand. Tiden går alt for hurtig...

Jeg bliver efter 3 måneder stadig lige fascineret af thaiernes tilgang til livet!

Siden sidste indlæg er der naturligvis sket meget spændende. Jeg har ikke været så godt til at updatere min blog, men jeg håber, at I også følger lidt med i mine "statusopdateringer" på Facebook. Mine billeder bliver også oploadet der.

Den 1. april var jeg ude og hente Kristian Jessen i lufthavnen, og sædvanen tro synes han det var helt vildt varmt :-) Det skal dog også siges, at der er i øjeblikket er 40 grader hver dag, og dette kombineret med en luftfugtighed på den forkerte side af 70 % gør, at man sveder - man sveder endda meget!

I den anden uge af Kristians besøg havde jeg taget to fridage, og vi tog derfor sammen med to af mine veninder til ferieøen Koh Chang i 5 dage. Vi boede bogstaveligt talt på stranden i bungalow-hytter, og afstanden fra teressen til vandet var 15 meter - helt fantastisk at vågne ved at man kan høre havets brusen.

I løbet af de fem dage var vi blandt andet ude og snorkle ved koraller, ude og ride på elefanter og derudover var jeg en tur i Cambodja for at få mit visum forlænget. Da vi forlod Bangkok var der allerede begyndende demonstrationer fra Thaksin-tilhængerne (red shirts) og i løbet af ferien tiltog demonstrationerne for hver dag. Vi kom hjem om søndagen, hvor Bangkok blev erklæret i undtagelsestilstand. I det område, hvor jeg bor, var der dog fredeligt og livets gang gik videre som om intet var hændt. Om mandagen var der regulære gadekampe, hvilket betød, at årets største fest i Thailand - thai-nytår - Songkran - blev præget heraf. Vi formåede dog at trodse advarslerne og tog ud for at fejre nytåret.

Songkran handler i bund og grund om at have vandkamp. Alle går rundt med spande, vandpistoler og vandballoner, og så gælder det ellers bare om at kaste vand på hinanden. Det er en gammel tradition, der skal rense sjælen, så man går rent ind i det nye år. 3 dages intensiv vandkamp var dog lige i overkanten for mig, og jeg endte derfor med at pådrage mig en slem forkølelse, der først gik over i søndags.

Jeg må hellere smutte nu. Skal nå et par småopgaver, inden jeg har fri.