mandag den 23. marts 2009

En update på den varme situation i Thailand



Hej alle

Først og fremmest beklager jeg, at det er så længe siden, jeg sidst har skrevet noget på min blog. Dagene flyver af sted, og der er hele tiden masser af ting, der skal nås.

Siden sidst er der sket mange ting. På den arbejdsmæssige front går det stadig strygende. Arbejdet er spændende, udfordrende og afvekslende, og der er ikke to dage, der er ens. Vores ambassadør kommer meget tit ind med nogle småopgaver til mig, som ofte er meget spændende at løse. Det giver endvidere et indblik i, hvordan en ambassadør arbejder, og hvilke de diplomatiske kontakter er nøglen til dansk succes i udlandet. En lille sjov opgave, som jeg lavede i sidste uge var, at skrive et takkebrev til en skoleklasse, der havde sendt nytårskort til ambassadøren. En af kortene var en meget flot tegning fra en pige på 7 år med teksten: 1) Don’t do drugs. 2) Come visit Thailand – the country of smile. 3) Plant a lot of trees. Det var virkeligt nogle søde breve, de havde indsendt.

I mit sidste indlæg beskrev jeg, hvordan vi skulle til reggae-festival. Vi kom af sted, og det var en stor succes. Vejret artede sig fra sin bedste side, musikken var god og stemningen høj. Næste weekend tager vi igen af sted – denne gang til en rockfestival ligeledes på en strand.






I øjeblikket har jeg besøg af Kasper Knudsen. Han ankom forrige lørdag, hvor dette billede er fra. Han er dog ikke med på billedet :-)

Han har været rundt og set turistattraktionerne, mens jeg har været på arbejde. Når jeg har haft fri, er vi taget rundt til forskellige ting. Vi har blandt andet været i VIP-biograf, været på markeder og har været på skybar. Skybar er restauranter og barer, der ligger på toppen af skyskrabere. Vi var på en af de højest beliggende i Bangkok – 63. etage med udsigt ud over det meste af byen. Bangkok er dog cirka 1000 km^2, så jeg tror ikke, der kan laves så høje skyskrabere, at hele byen kan indfanges fra en skybar. Det var fantastisk flot deroppe og byens kontraster blev indfanget på en perfekt måde. I kan se billeder fra baren på http://www.banyantree.com/bangkok/facilities/dining/vertigo.html.
I weekenden var vi på Koh Samet sammen med Sanne, Jens, Charlotte, Rune og en hollandsk praktikant, der hedder Anke. Det var dejligt at komme væk fra metropolens hektiske vejrdag og ud til en ø, hvor overvejelserne går på, hvilken restaurant man skal vælge, hvornår man skal tage solcreme på og om vandet er over eller under 30 grader :-)
Kasper tager hjem til Danmark i aften, men inden skal vi nå på Stable Lodge, der er en dansk restaurant, og have smørrebrød. Han har ellers taget godt imod det thailandske køkken, mens der er nu ikke noget bedre end at få en sildemad med snaps…
Næste besøgende er Kristian fra uni, der kommer om 2 uger. Han skal være her i 13 dage, så han får fornøjelsen af at fejre Songkran, der er betegnelsen for det thailandske nytår. De går helt amok i 3 dage, hvor det er tilladt at sprøjte med vand. Busser bliver stoppet, passagererne hevet ud, og så skal de ellers bare have vand med vandballoner, Super Zookere osv. Det anbefales, at man ikke har elektronisk udstyr på sig, fordi det bare bliver ødelagt...

Det er ved at blive rigtig varmt i Thailand. Det er højsommer, skolerne holder ferie og temperaturen kommer kun sjældent under de 30 grader om natten. I dag siger temperaturmåleren 40 grader, og det er pænt varmt at have langærmet skjorte, sorte bukser og pæne sko på, men med den oplevelse og kultur jeg får ind under huden, skal jeg vist ikke klage. Det er virkelig fantastisk at være hernede i hvad thaierne selv kalder ”The Country of Smile”. Man kan kun blive glad ved at gå en tur rundt og iagttage, hvordan thaiernes tilgang til livet er.
Jeg må hellere smutte igen. Jeg lægger løbende billeder ind på min facebook-profil. Hvis I har problemer med at se dem, må I lige skrive til mig. Så skal jeg nok også lægge den herind.

Kærlig hilsen
Jakob

søndag den 1. marts 2009

Regnvejr i Bangkok!

Så er det endelig blevet søndag, der vanen tro skal bruges til at genoplade energideporterne. For at gøre dette mest optimalt stod jeg rimeligt tidligt op for at tage en tur i Lumpini Park og læse lidt i en bog. Jeg fulgte planen nøje, stod op, gik i bad, pakke min taske med de obligatoriske 2 vandflasker, hvorefter jeg hørte en underlig lyd udenfor, som jeg ikke havde hørt, siden jeg forlod Danmark for over en måned siden. Lyden af regn! Jeg skyndte mig over til mit vindue, rullede gardinet fra og så til min store overraskelse, at det regnede... Sidste gang det regnede i Bangkok var i starten af november, og der burde ikke komme regn før 6-7 uger, men det var regnen jo åbenbart ligeglad med. Nu håber vi bare, at det ikke er et tegn på, at regntiden kommer tidligt i år... Efter en time med styrtende regn holdte det op, solen tittede frem og jeg dragede ud på min lille gåtur hen til parken. Nu sidder jeg på en restaurant i cirka 37 graders varme, og det er ikke nemt at se, at der for kun 6 timer siden var en flod af vand i gaderne...

I mandags var jeg til endnu et fornemt møde - denne gang i et FN-organ der arbejder med arbejstagernes rettigheder (ILO). Selve mødet var ikke videre sindsoprivende, men det er altid spændende at deltage i diplomatiske møder, hvor man kan mærke magten summe i baggrunden... Ellers har arbejdsugen budt på prisindsamling. Hvis du synes, det lyder underligt, så har du helt ret i den forestilling. Praktikanterne har brugt to eftermiddage på at indsamle priser på alt lige fra Monopoly over business dinner til prisen for at få skiftet et bil-dæk ved en autoriseret mekaniker.

I fredags mødtes jeg med 10 danskere og var ude og spise på en Sushi-buffet-restaurant. Princippet er, at det koster cirka 80 kroner for den største buffet, jeg nogensinde har set inklusiv ikke-alkoholiske drikkevarer, dessert og andre lækkerier. Jeg nåede kun op i buffetten 5 gange, hvilket var under bordets standard :-) Derefter tog vi ind på Khao San Road (backpackergaden), inden vi fortsatte på det mere luksiøse Gazebo. Billeder fra aftenen kan ses på facebook.

Næste weekend skal jeg til reaggy-fest på en strand nede sydpå. De bedste thai reaggy-bands kommer og spiller på stranden hele dagen og natten - jeg troede aldrig jeg skulle sige den sætning! Vi er nogle stykker, der lejer en minibus frem og tilbage, så vi er fri for at indlogere os på et hotel. Weekenden efter kommer Kasper Knudsen fra Bedsted for at besøge mig. Han bliver i Thailand i cirka 10 dage, og jeg ser meget frem til at vise ham dette fantastiske land.

Jeg vil smutte nu. Min mango-frappe er drukket, tunsadulaten spist og kaffen drukket :-)