tirsdag den 27. januar 2009

Vaerre end Hanstholm Havn

Svaret på hvad der dækker sig bag overskriften kommer senere…

Siden sidst har jeg fået rigtigt mange nye indtryk af mit nye land. Det indtryk, der har sat sig bedst fat, er at thaiere generelt er et utroligt venligt og hjælpsomt folk. I lørdags var jeg til afskedsfest for Ida og Annelene på en dejlig bar, der hedder Rain Dog. Her var der 10-12 danskere, der bor i Bangkok, og vi kom til at snakke om thaiernes livssyn.

Det vigtigste for en buddhist er, at karmaen er god, og den bedst mulige måde at sikre dette er at være venlig, hjælpsom og overbærende for blandt andet dumme farang (vesterlændinge), der overhovedet ikke kan deres skikke… (Det gælder selvfølgelig ikke mig, der har forberedt mig grundigt – eller også har jeg ikke!). Et eksempel på dette er, at jeg var på restaurant i går og betalte 300 bath (troede jeg). I virkeligheden havde jeg betalt 1300 bath, hvilket svarer til cirka 200 kroner i stedet for 50 kroner. Herefter forlod jeg bordet og gik hen af gaden. Da tjeneren opdager, at jeg har taget fejl af sedlerne, løber hun efter mig over cirka 200 meter og giver mig de 900 bath tilbage. Dette var bestemt ikke sket i Danmark!

Som sagt var jeg til fest i lørdags. Det var super hyggeligt at møde de andre danskere, der bor hernede. Planen for søndagen var at stå tidligt op og tage ned i Lumpini Park, der er en grøn oase i midten af den støjende by. I kan se billeder fra parken til venstre. Da jeg vågnende søndag, havde jeg dog pådraget mig en hovedpine, hvilket udelukkende må skyldes en kombination af manglende salt, vand og søvn. Planen blev derfor droppet og søndagen gik i stedet med at sove den ud! Når en stor øl (633 ml.) koster 12 kroner på en bar, er det jo dømt til at ende med tømmermænd dagen efter.

I dag kom jeg til gengæld tidligt op, da planen var at tage i Chinatown fra morgenen af, før alle turister stod op og jeg kunne være alene med alle de kære kinesere. Planen lykkedes, men jeg havde ikke lige overvejet, at der var fiskemarked kl. 8. Nøj, hvor det stank! Fiskemelsfabrikken i Hanstholm er vand i forhold til en blanding af alle mulige gøglerfisk, tætte gader og 30 grader. Det var helt klart en oplevelse for alle sanser… Jeg har taget et par billeder fra Chinatown, som også kan ses ved at klikke på billederne til højre. I kan også finde dem på http:\\picasaweb.google.com/jakoberiksen. Der er dog ingen billeder fra fiskemarkedet, da jeg bare skulle igennem den gade ASAP…

Efter denne meget hede og tidlige oplevelse besluttede jeg mig for at belønne mig selv for min viljestyrke. Jeg har derfor lige været til min første – men absolut ikke den sidste - traditionelle thailandske massage. Det var en meget spændende oplevelse og her blev de kære thaiere igen sat på prøve overfor min manglende opmærksomhed på deres skikke. Jeg vadede således direkte ind med mine sko på, hvilket absolut ikke er god skik her! At de ikke kunne snakke engelsk hjalp ikke på forståelsen, men efter lidt pegen fingre (som heller ikke er god skik!) lykkedes det mig endeligt at finde ud af, at jeg skulle tage skoene af. 1½ times massage koster 60 kroner, hvor man både får te før og efter behandlingen. Virkeligt fedt… Min krop er godt gennemtæsket lige nu, men når nyrerne har renset blodet, regner jeg med at være som nyfødt.

I morgen kommer Sanne og Jens, der er de to andre praktikanter på ambassaden. Jeg vil smutte nu, da jeg lige skal hen på en restaurant og spise (til de sædvanlige cirka 20 kroner), inden jeg skal på aftenmarked i Patpong, hvor jeg håber at finde en lille billig DVD-afspiller.

Jeg håber, I alle har det godt hjemme i kolde Danmark. Temperaturen lige nu er cirka 32 grader, så der bliver drukket masser vand.

Kærlig hilsen
Jakob

lørdag den 24. januar 2009

Varme, forvirring og air condition

Hej alle

Saa er jeg endeligt kommet til Bangkok / og noej hvor er her varmt! Klokken er lige nu 11 om formiddagen, og temperaturen er allerede et godt stykke paa den rigtige side af de 30 grader :-) (jeg haaber, I laegger maerke til den smiley, for det tog mig cirka 3 minutter at finde ud af hvordan jeg laver den paa det her underlige tastatur...)

Flyveturen herned gik uden problemer. Det skal dog siges, at det er lang tid til vente 9 timer i en lufthavn, hvor man er gaaet forbi sikkerhedstjekket til den praecise gate. Det betoed at jeg ventede alle 9 timer i en lille afkrog af lufthavnen i Munich, hvor der var mig selv, en lille restaurant og en politibetjent...

Da jeg kom ud af flyveren blev jeg ramt af en varme og fugtighed, der var overvaeldende. Det er utroligt saa stor forskel der er paa 30 grader alt efter om luftfugtigheden er normalt, eller som i dette tilfaelde unormal i europaeisk forstand. Derefter tog jeg en taxa ind til min lejlighed - troede jeg... Efter 30 minutters diskussion og forvirring sammen med nogle receptionister, fandt vi til sidst ud af, at der aabenbart er to lejlighedskomplekser i Sathorn-omraadet, der hedder Lumpini Place. En af receptionisterne ringede derefter det rigtige sted hen, saa han kunne tegne et praecist kort, som taxaen kunne koerer efter. Thaiere er venlige paa en helt uvant maade. Det hele bliver taget med et smil, og hvis de paa nogen som helst maade kan hjaelpe, goer de det med glaede -ogsaa selvom de i virkeligheden ikke kan hjaelpe :-)

Lejligheden er en virkelig laekker moebleret 1-vaerelses lejlighed paa 9. etage med stort koekken, teresse, kaempe seng, badekar, vaskemaskine og vigtigst af alt: air condition. Det er simpelthen et must at have aircon, hvilket der dog er alle steder - dog paa naer tuk-tuk'ene.

Efter at have sovet det vaerste jetlag vaaek, moedtes jeg med Elehah og Ida, der er to af de nuvaerende praktikanter. De viste mig kvarteret, de gode spisesteder, ambassaden og de gode lokale vaertshuse. Herefter gav de mig original thai-mad debut. Super laekker mad til 80 Bath (15 kroner) er priser, studerende kan forstaa... Efter dette tog vi paa Suan Lum Night Bazaar, der er et kaempe marked lige ved Lumpini Park. Hvis man kan li at shoppe, er dette et must at opleve. Det er efter sigende det naeststoerste marked i Bangkok. Det stoerste bliver kaldt JJ og har over 15.000 boder! Det er vist verdens stoerste...

I aften skal jeg til afskedsfest for Annelene og Ida, der begge rejser hjem til Danmark i naeste uge. Men inden skal jeg paa den store storcentertur. Jeg har nogle ting, som skal koebes til lejligheden, som jeg vil proeve at finde derhenne. Med en flaske vand og 40 bath til taxachaffoeren er jeg paa vej ud af den her internet-cafe.

Jeg haaber, I alle har det godt i kolde Danmark :-) Mit thailandske mobilnummer er +66 890707896. Adressen er jeg ikke helt sikker paa endnu, men den kommer paa et tidspunkt.

Varme hilsner Jakob

torsdag den 8. januar 2009

Almost ready for take-off

Hej

Nu nærmer tiden sig, hvor Bangkok og Thailand skal opleves på tætteste hold...

Jeg har endelig fundet en lejlighed at bo i. Planen var, at vi alle tre skulle bo i Penguin House, men der var desværre ikke ledige lejligheder. Vi har derfor fået tre 1-værelseslejligheder i Lumpini Place. Det er et ejendomskompleks, der ligger 2 kilometer fra ambassaden tæt ved Bangkoks største park, Lumpini Park, hvor der er fritlevende skildpadder, leguaner og varaner! I kan se komplekset på Google Earth ved at søge på Lumpini Place. Lejlighederne er med eget køkken og bad (med badekar) samt air-condition. Endvidere er der en lille pool og et træningscenter, der er til fri afbenyttelse. Jeg tror specielt poolen bliver en succes, da der i øjeblikket er cirka 32-35 grader og høj sol... Men jeg klager bestemt ikke :o)

Indtil videre har jeg kun modtaget et legat på 5000 kroner. Det er selvfølgelig en hjælp, men jeg håber meget, at jeg får lidt flere penge fra nogle af de andre fonde, jeg har ansøgt. Det er selvfølgelig billigt at leve i Bangkok, men det hele er lidt sjovere, hvis man kan bruge lidt flere penge på at tage på udflugter osv.

Kristian Jessen (fra uni) har allerede bestilt flybillet til at komme og besøge mig. Han kommer i starten af april og bliver i Thailand i 2 uger, hvor jeg har lidt ferie pga. påsken, så det bliver super fedt. Der er også en del andre, der har meddelt, at de kommer, og jeg håber selvfølgelig, de gør alvor af det. Det er jo en super god mulighed for at få en billig Thailands-ferie for jer. I er alle velkomne ;-)


Jeg må hellere se at komme tilbage til min eksamensskrivning. Jeg skal aflevere om 6 dage og mangler stadigt at skrive cirka 10 sider. Lysten til opgaven forsvandt cirka samtidig med, at det blev december, så nu skal opgaven bare være færdig...

I kan komme i kontakt med mig via mail, facebook og derudover får jeg også et thailandsk mobilnummer, når jeg lander. Mere om det senere...

Husk at sprede rygtet om, at jeg har lavet denne blog til venner, bekendte, familie etc. Jeg håber og tror på, at jeg får den opdateret løbende igennem de næste 7 måneder. Der er mulighed for at skrive en hilsen til mig ved at trykke på "Kommentarer" under indlægget.